Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen Zwaneven quizzen gezonde kennis bijeen

Leerlingen Zwaneven quizzen gezonde kennis bijeen

Een gezonde portie sportiviteit, dat kregen de leerlingen van basisschool Zwaneven in Oud-Turnhout vanmorgen geserveerd. De derdejaars van juf Jolien en meester Pieter wonnen de Oog voor Lekkers-wedstrijd met een creatieve versie van de voedingsdriehoek. Als beloning kwamen Ketnet-actrice Sali Haidara en Nachtwacht-acteur Gio Kemper quizzen op de speelplaats. Oog voor Lekkers-mascottes Slurp & Slice kwamen mee de gezonde kennis van de kinderen testen…

 

Sali Haidara en Gio Kemper bezoeken basisschool met Oog voor Lekkers-prijs

Dit voorjaar daagde Oog voor Lekkers alle Vlaamse scholen uit om een eigen interpretatie van de voedingsdriehoek in te sturen. Met een leuk filmpje én een metershoog schilderij won Basisschool Zwaneven in Oud-Turnhout de hoofdprijs.

De leerlingen van klas 3 kregen vrijdag dan ook Sali Haidara en Gio Kemper op bezoek, samen met de Oog voor Lekkers-mascottes Slurp & Slice. Op de speelplaats namen groepjes leerlingen het sportief tegen elkaar op. Uiteindelijk wist de Bessenbende nog net iets meer over gezonde, lokale voeding dan de Broccolibrigade en Melkmeesters! Na de quiz genoot de hele school van gezonde snacks. Volgend schooljaar kunnen alle leerlingen van Basisschool Zwaneven ook genieten van 30 weken melk, fruit en groenten.

De Bessenbende wint de Oog voor Lekkers-quiz
De Bessenbende wint de Oog voor Lekkers-quiz
"De quizvragen en doe-opdrachten waren heel leuk! Ideaal om op een speelse en interactieve manier meer te weten te komen over gezonde voeding van bij ons. De leerlingen hebben dat trouwens heel goed gedaan. Ik wil graag ook de ambassadeurs Sali en Gio bedanken, om de nieuwsgierigheid van de kinderen te prikkelen op het gebied van gezonde voeding.”
Juf Jolien
"Proficiat aan de winnaars! Deze quiz is alvast een speelse manier om kinderen te betrekken bij milieuverantwoorde voeding. Via de Europees-Vlaamse subsidiemaatregel Oog voor Lekkers proberen we die interactie te stimuleren, zowel op school als thuis. Samen groenten kweken, gezond koken of aardbeien plukken… kinderen vinden dat leuk én krijgen van jongs af duurzame eetgewoontes mee. Zo kunnen ze die makkelijker in zich opnemen en eigen maken.”
Woordvoerder van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij Nele Vanslembrouck
Oog voor Lekkers-quiz
Oog voor Lekkers-quiz
Oog voor Lekkers-quiz
Oog voor Lekkers-quiz