Overslaan en naar de inhoud gaan

Geef het goede voorbeeld

Jong geleerd, is ook jong gedaan. Als ouder kan jij het goede voorbeeld geven. Als je zelf veel fruit, groenten eet en melk drinkt, doet je kind dat ook. Zien eten, doet eten.

Gezond in de boekentas

Kinderen baas? Neen. Zeker bij kleine kinderen bepaal jij wat er meegaat naar school. Kies voor gezond in de boekentas. Fruit en groenten zijn in alle omstandigheden het beste tussendoortje. Als drankje is melk de ideale afwisseling van water.

De één-keer-per-week challenge!

Steek minstens één dag per week iets gezonds in de boekentas. Zo leren je kinderen dat voedzame snacks heel normaal én superlekker zijn. En wat dacht je van een hippe fruitsaté of een vrolijk fruitbordje als verjaardagstraktatie? Die maak je gezellig samen met de jarige. Het Vlaamse Instituut Gezond Leven deelt alvast enkele tips. En Slurp & Slice houden ook van een gezond feestje.

Terug naar school  

Ook op school kan je als (groot)ouder bijdragen aan het fruit-, groente- of melkmoment. Help als vrijwilliger bijvoorbeeld bij het wassen en schillen van het fruit en de groenten. Snij alles in hapklare stukjes voor de allerkleinsten. Of help melk uitschenken in herbruikbare bekers.