Overslaan en naar de inhoud gaan

Breng je ouder-skills op smaak!

Een kind dat goedgezind en gezond eet, daar tekent elke ouder voor. Maar in de praktijk loopt het vaak een stuk moeizamer… Om ouders te gidsen tussen de do’s en don’ts, legt Oog voor Lekkers regelmatig zelf zijn oor te luister bij experts. Volgende specialisten reiken je graag tips aan om je ouderlijke skills op smaak te brengen!

Opvoedexpert Ilse De Block over meer lokale appetijt

Hoe ga je als ouder om met een moeilijke eter in huis? Hoe wek je bij je kind interesse op voor milieuverantwoorde voeding? Of hoe motiveer je een puber tot gezonder eten? Het team van opvoedexpert Ilse De Block, directrice van De Opvoedingslijn, krijgt wekelijks heel wat vragen van bezorgde ouders. Ontdek hoe je je kind op een speelse manier enthousiast kan maken voor een lokaal, seizoensgebonden, gezond bord!

Gedragspsychologe Leentje Vervoort over eten als aangeleerd gedrag

Oef, elk kind kan leren om gezond te eten! Dat stelt Leentje Vervoort, postdoctoraal onderzoeker in de klinische ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Gent. Ze legt uit hoe je gezonde eetgewoontes bij kinderen aanleert en geeft tips hoe je daar op een speelse manier mee om kan gaan. Ook kom je te weten waarom het ene kind makkelijker nieuwe groenten zal proeven dan het andere…

Klinisch psychologe An Vandeputte over gevarieerd leren eten
Variatie is gezond… met de v van vier! In vier concrete stappen leert klinisch psycholoog en gedragstherapeut An Vandeputte hoe je je kind gevarieerd kan leren eten. Want net als leren slapen, spelen en studeren, is ook leren eten een proces dat heel wat geduld én tussenstappen vraagt. Check ze één voor één.