Overslaan en naar de inhoud gaan

Vind een leverancier

Overtuigd van Oog voor Lekkers? Klaar om (biologisch) fruit, groenten en/of melk als tussendoortje aan te bieden op jouw school? Ga dan meteen op zoek naar een leverancier in de buurt. Zowel groot- als kleinhandel behoren tot de mogelijkheden. Misschien vind je de ideale leverancier wel onder de ouders van je leerlingen?

Welke producten komen in aanmerking?

Voor fruit en groenten komen alleen verse groenten en fruit producten  in aanmerking voor subsidies. Fruitsap, smoothies, gedroogd fruit en soep niet. Versneden fruit en verse fruitsla mogen wel.

Voor melk komen alleen volle, halfvolle melk (of hun lactosevrije varianten) of gearomatiseerde melkvarianten zonder toevoeging van suiker, zoetstoffen, zout, vetten of additieven (E620 tot E650) in aanmerking. Yoghurt en melkvarianten met suiker of zoetstoffen niet. Ook water komt niet in aanmerking voor subsidies

Vanaf schooljaar 2023-2024 kan er eveneens gekozen worden om biologische producten te verdelen .Opgelet: dit moet duidelijk op de factuur vermeld worden én er moeten gedurende de volledige periode van 10 weken biologische producten verdeeld worden.

Tips en tricks

 • Je kan voor (biologische) groenten en fruit een andere leverancier kiezen dan voor (biologische) melk. Maar het kan ook dezelfde zijn.

 • Hou bij je keuze rekening met

  • de prijs (voor eventuele verderzetting na de subsidieperiode),

  • de variatie in fruit en groenten,

  • het aanbod aan binnenlandse producten,

  • de diensten (bv. levering) die de leverancier aanbiedt.

 • Streef naar een aanbod van ten minste vijftig procent seizoensfruit en -groenten uit het binnenland. Concreet? Tijdens je tien weken krijg je minstens driemaal fruit en driemaal groenten uit België. Zorg er ook voor dat je maximaal twee keer hetzelfde product ontvangt. Tips geven aan je leverancier? Bekijk onze seizoenskalender.

Bespreek met je leverancier de inhoud van de factuur en op welke momenten er gefactureerd zal worden. Zo wordt je subsidieaanvraag een stuk makkelijker. De factuur bevat minstens een productomschrijving, vermelding of er biologische producten werden verdeeld, de geleverde hoeveelheid en de eenheidsprijs exclusief BTW. Onze tip? Vraag je leverancier om deze voorbeeldfactuur te gebruiken.

Zorg ervoor dat je van minstens drie verschillende leveranciers de prijs vergelijkt én houd de bewijsstukken hiervan bij. Bekijk hier meer details daarover.