Smelt… voor gezonde regenboogijsjes!
![Sieg en Maureen Sieg en Maureen](/sites/default/files/styles/news_item_teaser/public/news-images/OvL_Foto%20Sieg%20%26%20Maureen_3.jpeg?itok=LJijmoNs)
Ook aan verfrissing toe bij deze tropische temperaturen? Trakteer jezelf – of je bubbel natuurlijk – op een regenboogijsje van fruit of groenten: even kleurrijk als gezond!
Durf gerust te experimenteren of laat je inspireren door ex-Ketnet-Helden Sieg en Maureen. Check zeker ook hun TikTok-account voor deze verrassend lekkere regenboogijsjes!
Wat heb je nodig (voor 1 ijsje)?
- 75 g seizoensfruit of -groenten (bv. appel, komkommer, kers, aardbei, wortel…)
- 25 ml yoghurt zonder suiker
- een ijsvormpje
- Wil je een extra smaakje? Dan kan je ook kruiden zoals munt toevoegen.
Hoe maak je het?
- Was het fruit en/of de groenten en snij in stukken. Hou elke fruit- of groentesoort apart.
- Pureer telkens met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Vul het ijsvormpje met verschillende laagjes en daartussen wat yoghurt.
- Zet minstens 4 uur in de diepvries.
![Sieg en Maureen Sieg en Maureen](/sites/default/files/styles/section_image/public/section-images/OvL_Foto%20Sieg%20%26%20Maureen_1.jpeg?itok=0fmlXbmR)