Overslaan en naar de inhoud gaan

Oog voor Lekkers is terug voor een nieuw jaar vol goede eetgewoontes.

Slurp & Slice

Oog voor lekkers verdeelt wekelijks gezonde tussendoortjes aan kleuters, leerlingen van het lager onderwijs en leerlingen van het buitengewoon lager en secundair onderwijs. Tien of twintig weken lang kunnen de kinderen – vaak op een vast moment in de week – gezamenlijk smullen van een stuk fruit, hapklare groente en/ of een glaasje witte melk. Daarbij kan de school zelf kiezen tussen 3 formules: enkel fruit en groenten, enkel melk of fruit en groenten gecombineerd met melk. Los van de keuze, belonen de Vlaamse overheid en de Europese Unie je gezonde inspanningen met een subsidie voor 10 of 20 weken Oog voor Lekkers. 

Slim én gezond volhouden!

Na de subsidieperiode steunt Oog voor Lekkers de leerkrachten graag verder. Daarom organiseren we regelmatig wedstrijdjes en uitdagingen om te blijven motiveren.

Ook sluiten we het schooljaar af met een gezonde verrassing voor alle deelnemers.
Oog voor Lekkers verwent niet alleen met subsidies maar ook met inspirerend lesmateriaal. Het educatief pakket Lekker Gezond! zit boordevol kant-en-klaar lesmateriaal om in alle graden van het lager onderwijs aan de slag te gaan rond gezonde voeding. Lekker Gezond! geeft lessuggesties gerangschikt per graad en thema. Of ontleen gratis een van de doekoffers: “De Proefkampioen” om kinderen van 3 tot 8 jaar op een speelse manier te laten proeven van de vier basissmaken of “Het land van Calcimus” waarmee kinderen van 6 tot 12 meer te weten komen over gezonde voeding. Ontdek ook het andere lesmateriaal dat is terug te vinden op onze website, neem gerust al eens een kijkje op de website…


Tip: als je je als leerkracht aanmeldt voor onze online nieuwsbrief, blijf je trouwens automatisch op de hoogte van nieuw lesmateriaal.

De inschrijven voor  Oog voor Lekkers zijn open

Zo veel gezonde ideeën, dat lust toch iedereen? Inschrijven kan van maandag 2 tot maandag 30 september, voor 10 of 20 weken Oog voor Lekkers. Dat kan heel gemakkelijk hier!