Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontmoet onze nieuwe ambassadeurs

Nico

Gloednieuw dit jaar is de samenwerking van Oog voor Lekkers met de meisjes van K3 en met Nicolas Vanhole, Ketnet-Held én sportieve influencer. Met tal van tips en uitdagingen sturen zij straks klein en groot naar een gezonder leven!

 

Alle smaken van de regenboog

Welkom... K3! Onze nieuwe trotse ambassadeurs Klaasje, Marthe en Hanne houden jullie mee op de hoogte van hun gezonde avonturen en hun even smakelijke uitdagingen voor de hele klas of het hele gezin.

Hanne: “Groenten, fruit en melk zijn essentieel voor een gezonde levensstijl. Jong geleerd, is oud gedaan.”
Klaasje: “Daarom is het zo belangrijk om kinderen gezonde eetgewoonten aan te leren. We vinden het dan ook erg fijn dat we leerkrachten op deze manier kunnen helpen om het gezonde tussendoortje als een creatief klasmoment in te vullen.”
Marthe: “Op deze manier kunnen leerlingen ontdekken hoe ze lekker en gezond kunnen eten, en dat ook thuis voortzetten. Bovendien gaat het om lokale inheemse producten, die extra aandacht verdienen.”

k3

 

Beweeg mee met deze ketnetheld

Een gezonde levensstijl omvat meer dan louter evenwichtige voeding. Nicolas Vanhole, Ketnet-Held én sportieve influencer geeft dit jaar daarom ook tips over voldoende bewegen en goed in je vel zitten.

Nicolas Vanhole: “Meer bewegen betekent niet per definitie ‘meer sporten’, we mikken vooral op ‘minder zitten’. Want zowel op school als thuis zitten we vaak stil, terwijl ons lichaam daar niet zo goed tegen kan. Zonde, want er zijn zo veel kansen om meer te bewegen: even hinkelen op de speelplaats, rechtstaand knutselen, samen stretchen in de klas of gewoon buiten spelen na school… Ik ga leerlingen en leerkrachten dan ook heel wat tips en ideeën aanreiken om die beweegkansen te grijpen! Het is trouwens niet alleen gezond om meer te bewegen, het maakt je ook gelukkig. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen én krijgen er snel nieuwe vrienden bij, win-win op alle vlakken dus.”