Overslaan en naar de inhoud gaan

Word Oog voor Lekkers-leverancier

Wil je ook Oog voor Lekkers-leverancier worden? Dat is heel eenvoudig. Onze tip? Neem zelf contact op met scholen in je regio en stel een aantrekkelijk aanbod fruit, groenten of melk samen.

Welke producten komen in aanmerking?

De nadruk ligt op gezonde, lokale en seizoensgebonden producten:

  • Verse, al dan niet biologische, groenten en fruit, bij voorkeur met voldoende afwisseling volgens de seizoenskalender: ze leveren energie en essentiĆ«le voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en voedingsvezels.
  • Volle en halfvolle, al dan niet biologische,melk (ook lactosevrij) zonder toevoeging van suiker, zoetstoffen, zout, vetten of additieven (E620 tot E650): het is een belangrijke bron van eiwitten, vitaminen en mineralen waaronder calcium.
  • Gearomatiseerde melk zonder toegevoegde suikers, zoetstoffen,  zout, vetten of additieven (E620 tot E650): Bevat enkel de van nature aanwezige suiker in de melk.

Volgende producten komen niet in aanmerking voor de subsidie:

  • Fruitsappen en smoothies: ze bevatten minder vezels en meer suikers dan vers fruit. Bovendien geven ze minder snel een voldaan gevoel.
  • Water.
  • Gedroogd fruit en noten.
  • Yoghurt en melkvarianten met suiker of zoetstoffen.

Vanaf schooljaar 2022-2023 komen biologische fruit/ groenten in aanmerking voor een verhoogde portieprijs op voorwaarde dat de school de hele periode (10 weken) daadwerkelijk biologische producten heeft verdeeld.

Gezonde spelregels

We streven naar een aanbod van ten minste vijftig procent seizoensfruit en -groenten uit het binnenland. Concreet? Bekijk onze seizoenskalender. Tijdens de tien weken lever je minstens driemaal fruit en driemaal groenten uit Belgiƫ. Zorg er ook voor dat je maximaal twee keer hetzelfde product levert.

Duidelijke factuur

De school gebruikt jouw factuur als bewijs om steun te ontvangen. Hoe gedetailleerder de factuur, hoe beter. Ze bevat dus minstens een productomschrijving, de geleverde hoeveelheid en de leveringsdatum. Leverde je biologische producten? Vergeet dit dan niet expliciet te vermelden op elke factuur. Het steunbedrag voor biologische fruit/groenten is immers hoger dan dat voor gangbaar fruit/groente. Onze tip? Gebruik deze voorbeeldfactuur.