Overslaan en naar de inhoud gaan

Lekker Gezond!

Welke tussendoortjes ‘blaken van gezondheid’? Welke voedingsmiddelen laten je leerlingen best zoveel mogelijk links liggen? En comment kunnen ze hun courses doen en français? Wij schotelen op deze en véle andere vragen een hapklaar antwoord voor: in het educatief pakket ‘Lekker Gezond!’ voor de 1e, 2e en 3e graad lager onderwijs.

Lekker Gezond! is een educatief pakket over de voedingsdriehoek. Het zijn kant-en-klare materialen waarmee je in je klas of als school aan de slag kan rond gezonde en milieuverantwoorde voeding. Wist je dat kinderen die gezond en evenwichtig eten zich beter kunnen concentreren, een groter leervermogen hebben én betere schoolprestaties boeken? Ze hebben er dus alle baat bij om vroeg te leren hoe een gezond voedingspatroon eruitziet. Da’s goed voor lichaam én geest.

Lessuggesties per thema

Lekker Gezond! geeft lessuggesties gerangschikt per graad en thema. Zo leren de kinderen bij over de voedingsdriehoek, de verschillende eetmomenten, boodschappen doen en reclame. Deze lessuggesties zijn een concrete toepassing van de leerlijn voeding voor het lager onderwijs.

Vakoverschrijdend

Gezonde voeding komt in dit educatief pakket niet alleen in de lessen WO aan bod: Lekker Gezond! is vakoverschrijdend. Zo leren de kinderen ook boodschappen doen in het Frans (oui oui!), oefenen ze op woordbeelden terwijl ze naar groenten zoeken in een woordzoeker en ontdekken ze aan de hand van breuken hoe een gezonde warme maaltijd samengesteld is. Op die manier wordt er ook aan de eindtermen van andere leergebieden gewerkt, terwijl je de leerlingen iets bijbrengt over voeding.

Projectweek? Perfect!

Denk je aan een projectweek rond gezonde en milieuverantwoorde voeding? Ook daarvoor leent het educatief pakket zich. Lekker Gezond! omvat tal van inspirerende voorstellen om zo’n week in te vullen. Zo kan je op klas- en schoolniveau, over de vakken heen, werken rond gezonde voeding. Met de voedingsdriehoek als houvast.

Digitaal lessenpakket

Op de Plantyn-website kan je de digitale versie van Lekker Gezond! vinden, met tal van interactieve oefeningen. Zo kunnen jij en je leerlingen het gratis lespakket gebruiken op een digitaal schoolbord, computer of tablet. Een klik op het gele icoontje ‘digi’ en jullie zijn vertrokken!

Liever op papier?

Je kan de werkblaadjes en oplossingen van Lekker Gezond! ook downloaden en afprinten. Veel plezier ermee!