Overslaan en naar de inhoud gaan

BuSO Sint-Franciscus wint de Oog voor Lekkers-Cup!

sieg

Sportief plezier alom vandaag, op de speelplaats van Sint-Franciscus in Roosdaal. De BuSO-school won de Oog voor Lekkers-Cup met vijf leuke uitdagingen rond gezonde voeding. Als extraatje kwam Ketnet-Held Sieg De Doncker op bezoek: hij daagde enkele leerlingen uit voor een spannend spel én ging mee in de klassen proeven van gezonde tussendoortjes.

Scholen die zich begin dit schooljaar inschreven voor de Vlaamse invulling van de Europese schoolregeling ‘Oog voor Lekkers’ – goed voor twintig weken fruit, groenten en melk op school – konden de Oog voor Lekkers-Cup winnen. Sint-Franciscus in Roosdaal kwam als winnaar uit de bus en zag zijn speelplaats vandaag omgevormd tot een heus spelparcours. Goed voor vijf gezonde uitdagingen: van fruitspiesjes maken en een gezonde smoothie bij elkaar trappen tot dwarrelende groenten opvangen, een melkparcours afleggen en scoren met de seizoenskalender.

LO leerkracht Katrien Schockaert: “Fantastisch dat we de Oog voor Lekkers-Cup wonnen, ik zag de leerlingen veel plezier beleven aan de uitdagingen! Tegelijk zijn de tussendoortjes van Oog voor Lekkers een heel concrete manier om jongeren bewust te maken van het belang van gezonde voeding. En als dan ook nog Sieg De Doncker alle klassen trakteert op een smakelijke pauze, ja, dan heb je als school een topdag beet!”

Sieg De Doncker bezoekt klassen om gezonde eetgewoontes te promoten
Sieg De Doncker bezoekt klassen om gezonde eetgewoontes te promoten