Overslaan en naar de inhoud gaan

10 x Oog voor Lekkers 2023-2024

10 x Oog voor Lekkers 2023-2024

Slurp & Slice kunnen niet wachten om hun tanden te zetten in het nieuwe schooljaar! We zetten alvast 10 nieuwigheden & aandachtspunten op een rij:

  1. Vanaf 1 september kan je weer intekenen voor steun voor 20 weken gezonde tussendoortjes, via het gekende e-loket. Inschrijven kan tot en met 31 oktober, maar hap gerust snel toe, dan kan je meteen aan de slag!
  2. Als school kan je kiezen uit 3 formules: 20 weken groenten en fruit, 20 weken melk of 20 weken groenten, fruit én melk. Voor fruit en groenten voorziet Oog voor Lekkers wekelijks 1 portie per leerling, voor melk wekelijks 1 tot 3 porties per leerling – dat mag je zelf kiezen.
  3. Leerlingen kunnen de melk als tussendoortje drinken, maar dit mag vanaf dit schooljaar ook bij de middagmaaltijd indien je rekening houdt met enkele voorwaarden. Bij elke formule kan je als school ook kiezen voor biologische producten.
  4. Als school kan je voortaan snel starten met het verdelen van gezonde tussendoortjes. De officiële bevestiging van inschrijving volgt twee weken na het indienen van de deelnameverklaring, waardoor je snel na je aanmelding al aan de slag kan.
  5. Oog voor Lekkers verhoogt de toegekende terugbetaling met gemiddeld 20%. Zo bedraagt de steun voor fruit en groenten 0,40 euro per portie per leerling per week en 0,65 euro voor biologisch fruit/groenten. Voor melk, biologisch of niet, bedraagt de steun 0,35 euro per portie per leerling per week, met een maximum van drie porties per leerling per week.
  6. Oog voor Lekkers hanteert voortaan forfaitaire steunbedragen - de steunbedragen zijn dus gegarandeerd, ongeacht de prijzen op de factuur en al dan niet inclusief transportkosten. Zo kan je als school bijvoorbeeld de transportkosten vergoed zien, als ze vallen binnen de maximale gegarandeerde steunbedragen
  7. Net als vorig jaar kunnen alle deelnemende scholen rekenen op 20 weken Oog voor Lekkers, met een eerste verdeelperiode van 10 weken van 1 september tot en met 31 januari, en een tweede van 1 januari tot en met 30 april. Je kan pas met de tweede verdeelperiode in januari starten, als je de eerste periode van 10 weken hebt afgerond.
  8. Neem je als school deel aan Oog voor Lekkers? Toon het trots aan iedereen door het uithangbord aan je schoolpoort te bevestigen. Zo ben je meteen ook in orde met de communicatieverplichtingen van Europa in het kader van de toegekende steun. Dit uithangbord ontvang je na inschrijving, in het welkomstpakket. Daarin zitten ook posters van de mascottes Slurp & Slice. Hang deze duidelijk zichtbaar op school op gedurende de volledige periode van verdeling. 
  9. Oog voor Lekkers is er voor alle leerlingen én is kostendekkend via de toegekende steunbedragen. Daarom vragen we om de gezonde tussendoortjes te verdelen aan alle leerlingen van jouw school en geen bijkomende financiële voorwaarden te stellen of kosten aan te rekenen. Opgelet: ontvangt jouw school al een (andere) financiële tussenkomst voor de verdeling van groenten, fruit en/of melk, dan kan je voor die verdeling uiteraard niet nog eens op Oog voor Lekkers-steun rekenen.
  10. Oog voor Lekkers staat nu ook open voor onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen, de zogenaamde OKAN-klassen in het basisonderwijs.